Alege calea succesului in profesia de
MEDIATOR


Stimate cititor,

 Daca...

  vrei sa devii mediator si nu stii cum...
  ai imbratisat deja aceasta arta si vrei sa dobandesti maiestrie...
  mai ai inca temeri, desi aptitudinile iti spun „Da!”...

  Atunci, Manualul mediatorului este solutia certa pentru tine!

 
Manualul mediatorului este rodul experientei specialistilor care au elaborat o lucrare ce te instruieste  rapid, complet, eficient. Tot ce trebuie sa stii  pentru ca medierea sa devina o arta! Un material practic! Un  ajutor extraordinar pentru cei interesati sa devina mediatori!
 
Dar si un sprijin nepretuit  pentru toti mediatorii autorizati care doresc sa exerseze aceasta profesie. Sau sa-si dezvolte abilitatile necesare unui asemenea artist. Un artist – da! - care alege de fiecare data modalitatea perfecta de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor. Asa cum stipuleaza art. 1 al Legii nr. 192/2006 despre mediere.
 
Cauti reteta ce imbina armonios profesia cu vocatia? 

 
Ce trebuie sa stii despre profesia de mediator?

Este reglementata prin Legea nr. 192/2006, nefiind o specializare sau o perfectionare a altor profesii.
  Pentru exercitarea acesteia sunt necesare:
           
 -  autorizarea de catre Consiliul de mediere, conform dispozitiilor art. 7 si 8 ale Legii nr. 192/2006;
  - avizarea de catre Consiliul de mediere a formei de exercitare a profesiei de mediator.
 
Dupa obtinerea autorizatiei, ai dreptul de a decide inceperea exercitarii profesiei, daca, in prealabil, ai finalizat Cursul de formare avizat de Consiliul de Mediere.
  

Eficienta si rata de succes a medierii depind foarte mult de arta ta! 

Care sunt ingredientele principale ale unei medieri de succes?

 
Tehnica pe care o folosesti
 
Competenta si pregatirea profesionala
 
Abilitatile (calitatile) folosite
 
Compatibilitatea cu partile implicate.

 
Afla mai mult din Manualul mediatorului! Un ghid care te calauzeste inspirat pe drumul cunoasterii, deprinderii si exercitarii cu succes a acestei profesii.

 
Instruieste-te in legatura cu:
 
Medierea ca misiune. Ce inseamna mediator si cine poate deveni mediator. Dobandirea, suspendarea si incetarea calitatii de mediator.
 
Aptitudinile unui bun mediator. Organizarea si exercitarea activitatii mediatorilor.
 
Care sunt litigiile ce pot face obiectul medierii?
 
Codul de conduita al unui mediator

Drepturile si obligatiile mediatorului

Mediere versus proces in instanta
 
Codul de etica si deontologie profesionala al unui mediator

Raspunderea mediatorului
 
Care sunt conflictele. Harta unui conflict
 
Secrete pentru o mediere pozitiva
 
Cei mai importanti pasi pentru rezolvarea conflictelor. Criterii de care trebui sa tii cont atunci cand mediezi
 
Domeniile acoperite de mediere. Natura partilor in conflict. Ramura de drept
 
Solutii pentru o mediere eleganta! Sfaturi si recomandari!
 
Standardele de formare initiala si continua
 
Procedura prealabila incheierii contractului de mediere

Contractul de mediere

Desfasurarea medierii

Inchiderea procedurii de mediere

Dispozitii speciale privind medierea

 


Cate puncte bifezi ca sa stii daca esti apt pentru profesia aleasa?

 
a ) Ai capacitate deplina de exercitiu? 

b) Ai studii superioare? 

c) Ai o vechime in munca de cel putin 3 ani sau ai absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere? 

d) Esti apt, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati? 

e) Te bucuri de o buna reputatie si nu ai fost condamnat definitiv pentru savârsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei?

f) Ai absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe postuniversitare de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere? 


Concluzia? Ai fost autorizat ca mediator, in conditiile art. 7 din Legea nr. 192/2006! Felicitari!

 

De ce sa optezi pentru aceasta profesie?
 
Din ce in ce mai multe parti implicate in neintelegeri apeleaza la aceasta forma, chiar si dupa ce s-au adresat instantei de judecata. Initiativa, a lor sau a instantei, ofera partilor posibilitatea de a ajunge la un acord.
 
Medierea e un proces mai putin intimidant decat instanta, mai putin stresant.
 
Este cea mai buna cale spre a ajunge la o intelegere. Relatiile se pot pastra sau chiar imbunatati.
 
Solutionarile sunt rapide, variate, iar costurile reprezentand onorariul mediatorului sunt mai mici fata de un litigiu solutionat printr-un proces lung si costisitor!
 
Medierea permite gasirea unor remedii creative adaptate la nevoile si resursele partilor in disputa.
 
Procedura este confidentiala. Discreta!
 
In plus,
 
Recomandata de lege! Obligatorie incepand cu luna august 2013!
 
 

 

  

 
 

Incepand cu luna august 2013, a aparut obligativitatea urmarii unei proceduri prealabile sesizarii instantelor de judecata cu privire la posibilitatea solutionarii litigiilor prin mediere! O formula optima care elimina termenele de judecata si timpul de asteptare a unei solutii.

 
Cine nu stie ca tribunalele sunt supraincarcate de dosare incat un banal divort poate dura peste limitele acceptate de o rabdare excesiva? Conflictele sunt din ce in ce mai multe, iar instantele aproape ca nu se mai vad de multitudinea dosarelor pe rol?! Cea mai buna cale? Medierea! O profesie in care merita sa investesti timpul si efortul!
 
Acum, cu lucrarea Manualul mediatorului, totul devine usor. Construita pe suport electronic, aceasta te ajuta sa accesezi imediat informatia de interes pentru tine. O manevrare simpla si un motor de cautare performant te indruma exact pe urmele expertilor care iti impartasesc esentialul unei medieri de succes! Limbajul clar si informatia organizata inteligent te sprijina pentru o intelegere rapida.
 
Esti pro mediere - activitate de interes public? Primul pas este sa intelegi ca profesia de mediator ti se potriveste!
 
 
Manualul mediatorului  iti ofera sansa sa castigi! Si tu, si cei din fata ta!


 
Medierea, o metoda de rezolvare a disputelor, cu radacini mai vechi, capata in noul context legislativ mai multa forta. Avantajele pe care aceasta le ofera sunt cele mai bune recomandari pentru ca tu sa poti incepe cu dreptul intr-o  cariera care-ti transforma misiunea de mediere intr-o arta. Depinde doar de tine!

Cele 57 de teste ale mediatorului de succes

Asa cum arata si numele, acesta contine teste cu diverse intrebari si situatii pe care orice aspirant la functia de Mediator trebuie sa stie sa le rezolve.

Raspunsurile specialistilor va ajuta sa stiti cum sa solutionati orice situatie critica, sa luati deciziile corecte in timp util.
Singurul instrument interactiv care va ajuta sa fixati practic notiunile teoretice pe care vi le-ati insusit va sta acum la-ndemana! Pentru acreditarea dvs. sigura ca Mediator!


M.T.


Comanda acum „Manualul mediatorului” impreuna cu "57 de TESTE pentru a deveni Mediator de Succes" si  beneficiezi de Garantie Totala! O facilitate pentru primele .... persoane care achizitioneaza produsul. Acest lucru iti ofera avantajul studierii continutului pentru o perioada de 30 de zile. Un timp suficient ca tu sa iei cea mai buna decizie pentru tine. Spui 100% „DA!” acestei profesii? Succes! Nu esti convins inca? Tot ce ai de facut este sa ne trimiti o notificare scrisa si sa ne returnezi CD-urile in ambalajul original, pe adresa: Rentrop&Straton, Ghiseul extern, nr. 3, OP. 3, sect. 5, Bucuresti.  Vei primi toti banii inapoi – 283.4 lei (TVA inclusa).

Informatii tehnice:
CD-urile ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Recomandam instalarea produsului pe un sistem de operare cu licenta. Nu ne asumam rularea in conditii optime a produsului pe computere ce au sisteme de operare fara licenta.

“Acest CD poate beneficia de maximum 3 activari, indiferent de numarul de calculatoare pe care doriti sa-l instalati. Daca dezinstalati programul, se poate genera un nou cod de activare, cu conditia sa va incadrati in numarul maxim de 3 activari premise.”


 Toate cele bune, studiu placut si continuati sa ne spuneti cum va putem ajuta in viata dumneavoastra profesionala! Pentru asta suntem aici!

 

Cu stima,
Diana Gheorghiu

Divizia Editoriala Legislatia Muncii
Rentrop & Straton

 

* ATENTIE: Daca doriti activarea CD-ului pe un numar nelimitat de calculatoare, va rugam sa bifati optiunea «Activari nelimitate» din Formularul de Inscriere.


Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna mai costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:


In cazul in care nu doriti sa achizitionati colectia '.Pachet Manualul Mediatorului+Cele 57 de teste ale mediatorului de succes - pret redus cu 100 lei.', puteti opta pentru unul dintre produsele de mai jos:


Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Afla aici mai multe despre Regulamentul UE 679/2016!

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Pro, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSPRO.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.